Vergoeding voor huishoudens met blokaansluiting

De overheid heeft een prijsplafond ingesteld om huishoudens tegemoet te komen in de hoge energiekosten. Dit prijsplafond sluit niet altijd goed aan bij huishoudens met een blokaansluiting. Woont u in een woongebouw met een gedeelde energieaansluiting, zoals blokverwarming of stadsverwarming? Dan heeft u recht op de 'Tijdelijke subsidieregeling tegemoetkoming blokaansluiting' (TTB). De overheid maakte in april de regels in de staatscourant bekend.

Heeft u een blokaansluiting:

Wij hebben, voor 1 oktober 2023, voor u bij de overheid de vergoeding aangevraagd.

De totale vergoeding voor uw woongebouw verdelen we met u en uw buren, zoals we dat ook met de kosten doen. Dit is wettelijk bepaald voor huurders met een blokaansluiting. Dit betekent dat de ontvangen vergoedingen voor alle huishoudens gebruikt worden om de energierekening voor het gehele woongebouw te verlagen.

U betaalt maandelijks een voorschot voor warmte en/of elektriciteit voor uw woning aan ons. Op uw afrekening servicekosten berekenen wij de echte kosten. Het voorschot dat u maandelijks heeft betaald en uw vergoeding trekken we van uw jaarkosten 2023 af. Op uw afrekening servicekosten die u voor 1 juli 2024 ontvangt, staat uw vergoeding.

Afrekening Servicekosten

Voor 1 juli 2024 ontvangt u de afrekening servicekosten over 2023. Heeft u te veel aan voorschotten betaald? Dan krijgt u geld terug. Betaalde u te weinig aan voorschotten? Dan betaalt u geld bij.

Beoordeling op complexniveau

In de maand juli hebben wij het effect van de vergoeding (tegemoetkoming Blokaansluiting) op de totale energielasten van uw wooncomplex berekend.
De huurders waarvan wij verwachten dat de stookkosten lager uitvallen hebben in augustus een brief ontvangen dat hun voorschot stookkosten per 1 september wordt verlaagd.
De nieuwe te betalen huurprijs per 1 september is hierop aangepast.

Kan ik mijn voorschotbedrag stookkosten aanpassen?

Ja, dat kan. U vraagt dit aan via onderstaande knop.

Aanpassing aanvragen


Maakt u zich zorgen over het betalen van de huur? Neemt u dan contact met ons op. We zoeken samen met u naar een oplossing.


Tips bij hoge energieprijzen